Selasa, Ogos 06, 2019

Resepi Aiskrim ala Magnum



Video kali nie adik perempuan nik yang buat dan saya cuma edit sahaja.Masa pertama kali dia buat tidak menjadi tapi kali kedua baru jadi. Bagi sesiapa yang ingin mencuba boleh ikuti cara dibawah dan segala pertanyaan bolehlah komen di video youtube atau didalam laman web saya.



Resepi ais krim
  • 1/2 tin susu cair
  • 1/2 tin susu pekat
  • 200ml whipping cream  
  • 1.5 litre air
  • 2 sudu besar tepung jagung
  • 1/2 cawan gula 
  • vanilla flavor atau perisa lain pon boleh


Resepi chocolat tu

  • 1 dark chocolate 


Resepi Kredit to
https://web.facebook.com/100000130118508/posts/2907011422646500/?_rdc=1&_rdr

Ahad, Ogos 04, 2019

Audio Format Converter software untuk Windows 10



Audio files datang dalam pelbagai format, saiz dan kualiti. Ada beberapa Media Player tidak dapat memainkan beberapa jenis format, dan terdapat fungsi tertentu yang terhad kepada beberapa format audio. Oleh itu, adalah perkara biasa bagi pengguna untuk menukar fail audio ke format yang berbeza.Kalau bagai saya nak mudah ambik yang online supaya tidak perlu untuk donwload dan makan space disk kita tapi apa-apa semua atas pilihan masing-masing.

List senarai dibawah in adalah percuma dan tidak perlu membayar dan boleh download

1) Switch Audio File Converter software


The Switch Audio File Converter software is an excellent tool to convert the format of audio files. It supports the audio formats WAV, MP3, WMA, M4A, OGG, AVI, FLAC, AAC, AU, AIF, WMA, etc. Switch Audio File Converter’s free version is for non-commercial use. It doesn’t have any time-limit for free use. You can download it from NCH’s website here.

2) VideoUtils

VideoUtils online multimedia converter and editor

While VideoUtils is a video format conversion software, it can be used to convert audio files too. Rather, it is one of the most versatile software products mentioned in this list. You could use it to compress media files, convert file formats, remove audio from video files, extract audio into a separate file from a video, etc. This amazing freeware supports the formats MP3, WAV, WMA, M4A, M4R, etc. Click here for more info and download.

3) Oxelon Media Converter

The Oxelon Media Converter software is a quick and efficient product to convert your audio files to different formats. The software can process many files simultaneously. It can convert files to AC3, AAC, AIFF, AMR, AU, FLAC, MMF, MP2, MP3, OGG, VOC, WAV, etc. formats. You can use it to recompress audio and optimize the size of media files. You could also use the context menu to convert files from Windows Explorer. Click here for more info and download

4) TAudioConverter

TAudioConverter is a free audio converting software for Windows. It helps to convert your audio files to multiple formats and save them quickly. Also, you can extract the audio track from your favorite files as well using TAudioConverter. It can rip CDs, extract audio files from videos, apply effects to audio files, etc. The supported formats are AAC, AAC+, OGG, MP3, FLAC, WAV, FLAC, AC3, etc. The software has a clean interface and also has a portable version. Click here for more info and download

5) VSDC Free Audio Converter
free audio converter


The VSDC Free Audio Converter is easy-to-use software. It has a simple interface and converting audio files require no more than a single click. The supported file formats are MP3, WMA, and ASF, M3U, MOV, MP4 and M4A, RM and RA, OGG, AMR, VOC, AU, WAV, AIFF, FLAC, OMA, etc. Interestingly, you can import more extensions. Thus, if you are stuck with any abnormal format and other audio converters aren’t working for you, try this one. Click here for more info and download

6) Any Audio Converter
Any Video Converter Free

The best part about Any Video Converter is its brand. The software helps in converting audio files to different formats without any loss in quality. The software has many additional benefits, like being able to download audio files from the internet, etc. The supported file formats are MPEG, WMV, MOV, MP4, RM, RMVB, ASF, FLV, MP3, M4A, WMA, WAV, FLAC, OGG, AU, MP2, AC3, etc. The software could also be used to edit audio files. Click here for more info and download

7) MediaHuman Audio Converter

Audio Converter Win

The MediaHuman Audio Converter is a very simple audio converter. The strength of this free tool is that it can batch convert multiple files to a particular format at once. It supports iTunes on Windows. The available formats on the freeware are MP3, ACC, FLAC, AIFF, WAV, OGG, WMA, etc. One of the cons of this software is that the audio loses a little on the quality during conversion. Click here for more info and download

8) Freemake Free Video Converter
Freemake audio

The Freemake Free Video Converter is one of the most recommended media conversion software products available in the market. It can also be used to convert audio files. The audio converter can convert the formats MP3, WMA, WAV, FLAC, AAC, M4A, OGG, AMR, AC3, AIFF, etc. The multipurpose software is easy-to-use. Simply browse for the audio file and convert it. The converted file can be downloaded to the location of your choice. Click here for more info and download

9) Filezigzag
FileZigZag Online File Converter

Filezigzag is a generic file conversion software which is mostly used to convert media files. All you need to do is upload the file to the website, choose the format, and convert it. The supported formats are 3GA, AAC, AC3, AIF, AIFC, AIFF, AMR, AU, CAF, FLAC, M4A, M4R, M4P, MID, MIDI, MMF, MP2, MP3, MPGA, OGA, OGG, OMA, OPUS, QCP, RA, RAM, WAV, and WMA. The tool can be accessed from here. Click here for more info and download

10) Zamzar
Zamzar - Video Converter, Audio Converter, Image Converter, eBook Converter

Zamzar is another online file conversion tool which could be used to convert audio files. It is easy to use and doesn’t require any signup. Zamzar can be accessed from here. Zamzar supports almost every possible audio file format. Click here for more info and download

Sabtu, Ogos 03, 2019

Monoshock atau Suspension berbunyi bile terhenjut masa jalan

Nak diceritakan motor FZ nie dan berumur 7 tahun dan biasalah motor lama adalah barang kena tukar .Tapi kali nie bunyi tu aku rasa dekat monoshock dan tgk harga kat internet boleh tahan nak dekat 200 jugak. Kalau boleh make sure dulu bunyi dari mana sama ada fork absorber, monoshock atau mana2 joint yg dah longgar.

Aq pon cuba check sekali lagi dan tengok kat Monoshock ada karat dan tanah sekali minyak yang dah keras doh tepek kat Mono sebelah bwah  tapi atas masih ok.

Aq pon ada buang sikit dan hantar kedai untuk basuh kat bahagian Monoshock , lama dia basuh sebab aq biasa basuh sendiri dan x pernah perasan bahagian bawah mono tu kotor teruk.



Mono setelah basuh dan ada kotor sikit je sebab bahagian dalam susuah sikit 
Selepas basuh tu kurang sikit bunyi dan aq pergi kedai untuk beli spray karat dan spray kat bahagian bawah joint tu yg terdedah kat air dan juga kat area spring.kalau mono absorber tu kalau dah berbunyi kena servis atau tukar jer la.Alhamdulilah duit x banyak keluar sekurang2ya cuba yang ini dulu kalau bunyi jugak baru tukar Monoshock kat kedai.

Spray karat yang aq guna
This entry was posted in

Khamis, Ogos 01, 2019

Cabutan bertuah 9 buah kereta dari Honda Malaysia



Sebanyak 9 buah kereta Honda kepada rakyat Malaysia yang bertuah seperti Jazz, BR-V, City Petrol, City Hybrid, HR-V Hybrid, Petrol HR-V, Civic, CR-V dan Accord. Kempen ini memperingati kejayaan Honda Malaysia untuk mencapai 900,000 unit jualan pada suku ketiga 2019, dan juga "untuk memberi ganjaran kepada rakyat Malaysia atas sokongan kuat mereka untuk Honda Malaysia sejak penubuhannya".





Para pelanggan kemudian boleh melawat pengedar terdekat dan mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti yang diatur oleh Honda Malaysia untuk mendapatkan tiket.Lebih banyak tiket yang dikumpul, semakin tinggi peluang untuk memenangi kereta.

Untuk maklumat lebih lanjut anda boleh log masuk ke laman web kempen www.honda.com.my atau lawat laman Facebook rasmi https://www.facebook.com/hondamalaysia/ .
This entry was posted in

Rabu, Julai 31, 2019

My First First Love: Season 2 | Official Trailer | Netflix

Imej yang berkaitan

Cerita ini mengisahkan percintaan 5 orang sahabat mencari cinta pertama. Untuk Season1 diterbitkan pada 18 April Season 2 diterbitkan pada 26 Julai. Hanya di Netflix.

Bagi aqlah cerita ini memang menarik tapi itulah masa season 1 cerita dia tergantung sikit dan kena tunggu untuk season 2 geram sebab ending season 1 sedih sgt ermmm.

Untuk season 1 terdapat 8 episod dan untuk season 2 terdapat 8 episod

Season 1

S01 E01 · A Close Friend -- Who's Only Just a Friend
S01 E02 · I Need a Room and You Have Many
S01 E03 · Fretting About Someone
S01 E04 · The Guy You Told Me About
S01 E05 · Saying I Like You
S01 E06 · Confession Day
S01 E07 · A Rain Shower
S01 E08 · Turning Point


Season 2

S02 E01 · The Real Reason
S02 E02 · His Priority
S02 E03 · Five Degrees of Separation
S02 E04 · Alone, Together
S02 E05 · Unspeakable Secrets
S02 E06 · Something Only I Can Do
S02 E07 · Watching Her Watching Him




Apapon cerita ini mesti kena tengok memang tidak bosan
This entry was posted in

Selasa, Julai 30, 2019

Fork bocor 2 kali



Aq sekarang tgh insternship di Petaling Jaya sebelum tu aq dah bagitau parent yang aq nak bawak motor sebab  delah sesak nanti nak gi kerja kalau naik motor FZ yang lama punya. Ayah aq benarkan aq bwak motor jadi horaayyy hihihi sebab nie pertama kali aq bwak motor ke tempat jauh.Bila aq cuti sem aq tolak ke Johor bahru dari Gombak,kalau ikutkan motor kat rumah aq tu ada sikit masalah dan adik aq ada repair sikit dan kalau rasa macam  de masa hantar kedai untuk diorang buatkan.

Fork ada bocor sebelah kanan dan aq ngan adik aq hantar terus kat kedai dan tgk sebelah kanan minyak fork tinggal sikit.Dia cuma buang minyak fork lama dan tuakr getah kanan yang bocor tu selepas tu pasang terus aq pon kurang sikit kalau bab motor dan layan jelah sebab tgk macam x de masalah.

Keesokan sebelum aq nak bertolak ke Gombak fork bocor pulak sebelah kiri, aq pon dah pening x pelah aq bawak guna motor dan adik aq bwak kereta. Aq sampai di gombak tempat aq belajar dengan selamat tapi tulah x sedap bawak motor fork bocor dan aq ada hantar bengkel motor kat Gombak dan bagitau diorang baru je tukar minyak fork.

Sekali diorang bukak semua Fork aq satu2 lepas tu basuh semua dalam2 sekali, terharu jugaklah diroang buat kerja dengan Ikhlas tapi makan masa sikit sampai teridur aq kat bengkel tapi pelah. Sampai sekarang aq bwak memang ok  de bocor langsung terbaik bengkel dia tapi tulah dua kali tukar duit melayang. Setiap kali tukar dua2 belah memang kena tukar ,kalau tidak  stabil. Abis dalam 80 lebih gak.


This entry was posted in
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...