Selamat datang ke BelajarBlogs...
Home » , » Beautiful Following Star Blog

Beautiful Following Star Blog

 Terdapat tiga pilihan yang menarik untuk blog anda.Siapa nak ikut langkah dibawah...
Ini akan follow anda punya tetikus.


1.Anda perlu login blogger.

2.Pilih mana-mana yang anda ingin dan copy kodenya




Star Warna-Warni

<script src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/starwarnawarni.js" type="text/javascript">/* Script edited by nik at http://belajarblogs.com/* Please keep this notice intact*/ </script>



Star Unggu

<script src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/starunggu.js" type="text/javascript">/* Script edited by nik at http://belajarblogs.com/* Please keep this notice intact*/ </script>



Star Biru

<script src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/starbiru.js" type="text/javascript">/* Script edited by nik at http://belajarblogs.com/* Please keep this notice intact*/ </script>



Langkah 2

1. Login ke Blogger, Klik Design :

2. Pada Elemen Halaman, klik Add Gadget di lokasi yang Anda ingin letak;
3. Pilih HTML/Javascript;

4. Masukkan kode tersebut didalam content HTML tadi

5.Habis.Semoga Berjaya.

P/S:Entry akan datang saya buat daun berguguran di blog.

53 ulasan:

  1. sama-sama nanti saya buat lagi menarik tunggu ye...

    BalasPadam
  2. Belum cuba belum tahu....
    heheheh

    BalasPadam
  3. cmne nak masukkan lagu\music kat dalam blog????

    BalasPadam
  4. @moHd sHaHizAn(^-^)
    Ok Jangan risau saya akan buat

    BalasPadam
  5. @cOkeLat ceLop
    yagn mana tidak menjadi..
    kena ikut dia punya syarat tau ..letak dibawah post..Kalau x boleh kat tepi widget

    BalasPadam
  6. sy buat cmnie ,

    copy code , add a gadget , letak dlm html pstu letak bwh post . tk jadi . cuba ltak kt gadget laen tk jd juga . :((

    BalasPadam
  7. @cOkeLat ceLop
    ok cuba lagis ekali ..
    saya dah ubah kode

    BalasPadam
  8. alahh , tak jd lagi . maybe kom weida yg masalah kott . huhu . sorry~

    BalasPadam
  9. thanks yup..loikee..info yg bezz

    BalasPadam
  10. alaaa... saye dah try wat dari smalam taw.. nape x ley eh..?? hmm..

    BalasPadam
  11. @('',)kapie_art'sLover('',)
    Bukan x boleh nie mungkin silap buat..
    ataupun banyak sangat awk letak script kat blog awk..tu jugak boleh jadi susah..awk kena kurangkan script yang awk buat tu

    BalasPadam
  12. @Akasia Maya oh.. okie.. banyak sangat bende kot kat blog.. haha.. anyway.. thanks yek.. :)

    BalasPadam
  13. @farhana alia_cute gurlz nie mesti tersalah buat..
    kalau tersalah sikit memang x jadi..atau terlalu banyak script yg awk guna

    BalasPadam
  14. tak jadi wat ar..dah buang banyak script tak tak jadi :(

    BalasPadam
  15. @♥Adinda Nurul♥ cuba buat lagi sekali..saya dah tukar host..kali nie mesti jadi

    BalasPadam
  16. still tak jadi :(
    ada salah mana-mana ke.. :(

    BalasPadam
  17. @♥Adinda Nurul♥ awak dah guna rama-rama memanglah x boleh

    BalasPadam
  18. dah buang dah rama-rama..tapi tak leh pun..ke ada apa-apa lagi yang kena buang?time letak code tu pun saya dah remove sparkling cursor saya yang dah ada..tapi still tak jadi gak..or saya kena buang apa lagi?

    BalasPadam
  19. cantik....sy berminat mahu cuba..

    BalasPadam
  20. jadik2...thanx yerk...^^

    BalasPadam
  21. sye ambik ye ?
    keje yg bagus, nk cube dulu.
    trime kasih (:

    BalasPadam
  22. terima kasih yaa .. seme nye berguna belaka .. i like it ..

    BalasPadam
  23. x bleh laa.. x fham yg no.3 tu..
    minta penerangan.. =]

    BalasPadam
  24. camne nk tuka star tu jd ayat ? bole bg tuto tak bout this .

    BalasPadam
  25. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam