JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » , » Facebook Share Button dengan Counter untuk blogger dalam 4 style yang berbeza

Facebook Share Button dengan Counter untuk blogger dalam 4 style yang berbeza



Hari ini kita akan belajar bagaimana menambah Facebook Share Button di blogger/ blogspot .
Butang ini akan membantu pengunjung anda untuk berkongsi cerita di facebook.

Langkah 1

Pertama Pilih yang mana anda ingin dibawah ini.

Facebook share button style 1

<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='box_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Facebook share button style 2

<div style="float:left;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='box_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Facebook share button style 3

<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Facebook share button style 4


<div style="float:left;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Langkah 2

Login Blogger -> pergi Design -> klik edit HTML -> Tick Expand Widget

Selepas itu cari <data:post.body/>

Letakkan kode yang anda copy tadi di atas kode <data:post.body/>



Selepas itu anda klik save template


view blog anda untuk melihat hasilnya


Selesai.Semoga Berjaya.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2008/04/animated-love-cool-monkey-emoticons.gif
P/S: Jangan lupa komen mengenai artikel ini.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2010/01/bubble-bear-cute-yoyo.gif

*Anda dibenarkan untuk menyalin dan menyebarkan artikel ini di blog anda tetapi jangan lupa tulis sumbernya .

13 ulasan:

  1. sudah jenuh mencarinya tapi xde la....mcmn ye?

    BalasPadam
  2. saya dah ubah semoga anda lebih memahami..
    Kalau ada artikel yang tidak faham jangan segan-segan nak komen .saya akan betulkan...dan memahamkan lagi anda

    BalasPadam
  3. terima kasih diucapkan ye...
    smg Allah membalas jasamu...
    dan tumpang tanye awk reti x mcmn ank buat mcmn ni
    http://www.ibnuyusuf.blogspot.com/
    yg setiap title gadjet dye dye buatkan kotak...
    harap komen blog saya bagi menampakkan lagi kecerian...
    memerlukan tunjuk ajar lagi ni sbb bru mngenal blog ni...
    mekasih bnyak2...

    BalasPadam
  4. Buat blog ke???
    Kalau itu saya belum lagi mahir membuat templates
    masih belajar lagi huhu
    minta maaf

    BalasPadam
  5. kenapa dia jadik double eh? huwaa

    BalasPadam
  6. xjumpe pon yg data:post body uh,.. xsebijik mcm ap yg ditunjuk..
    laen larh.. n da try paste kt yg sye jumpe uh.. xjd ppon..
    camne ye???

    BalasPadam
  7. sufah ltih mncr , x jumpa...tlg

    BalasPadam
  8. first thing knp korang x dapat cari..
    iaitu x tick expand widget..

    BalasPadam
  9. saya dah tick expand widget...
    nak cari kat mana yer ?

    BalasPadam
  10. i mean,,,, dah tick kat expand widget... but cari punya cari... still x jumpa

    BalasPadam
  11. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.
    website design

    BalasPadam