JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » Membuat Efek menaip pada tajuk Blog

Membuat Efek menaip pada tajuk Blog

Seperti yang saya sudah post entry tajuk post bergerak seperti marquee dari ke kiri atau ke kanan.Trick kali ini pula saya akan menunjukkan tajuk blog seperti menaip. Kalau tertarik sila ikut tutorial dibawah ini :




1. Login ke blogger

2. Pilih Design

3. Klik Edit HTML

4. Cari kode </body>

5. Paste script berikut ini diatas kode </body>



<script>var tit = document.title;var c = 0;function writetitle() {document.title = tit.substring(0,c);if(c==tit.length){c = 0;setTimeout("writetitle()", 2000)}else {c++;setTimeout("writetitle()", 275)}}writetitle()</script>

6. Simpan.Selesai.Semoga Berjaya.

P/S: Jangan lupa komen mengenai artikel ini.

22 ulasan:

  1. thx 4 sharing
    loike~~~
    peace..

    BalasPadam
  2. bagus...
    tip yang cukup menarik....
    suka blog ni...
    best...

    BalasPadam
  3. thanx yea
    berjaye jugak buat
    hehe
    :)

    BalasPadam
  4. yeah!!! gain new knowladge from u!! thanx yar!!

    BalasPadam
  5. emm... memang cantik... tapi ada text yang tak habis dibaca... camne code yang membuat efek menaip tue jadi berjalan... kalau boleh code tue... semua tajuk dapat dibaca agaknya lah... hehe... sy baru belajar... mohon maaf jika tersilap

    BalasPadam
  6. da jadi..thnxs!
    tp,,mcm mne nk ltk gmbar dkt tmpt tu?

    BalasPadam
  7. Saya tak fahamlah code head dgn code body tu. Mana nak crik?

    BalasPadam
  8. Saya tak fham lah mana nak crik kod head dgn kod body

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam