JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » , » Tukar cursor animate di blog Dengan Mudah

Tukar cursor animate di blog Dengan Mudah

Sekarang nie saya akan buat tutorial bagaimana untuk menukarkan cursor di dalam blog.
Cara ini paling mudah siapa nak ikut tutorial dibawah.


Contoh:-

Copy dibawah Kod ini

<style type="text/css">body {cursor:url("http://i765.photobucket.com/albums/xx293/Claudinenetto/Cursores/th_cursor9.gif"),default}</style>


Anda boleh tukarkan text warna merah itu dengan URL cursor yang anda inginkan.

Anda boleh ke Laman Web:-
http://www.totallyfreecursors.com/
http://photobucket.com/images/cursor/


Selepas itu anda juga boleh save di HTML widget @ selit sahaja dibawah widget yang anda sudah ada.



Selesai.Semoga Berjaya.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2008/04/animated-love-cool-monkey-emoticons.gif
P/S: Jangan lupa komen mengenai artikel ini.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2010/01/bubble-bear-cute-yoyo.gif

*Anda dibenarkan untuk menyalin dan menyebarkan artikel ini di blog anda tetapi jangan lupa tulis sumbernya .

38 ulasan:

  1. @Nabilah
    x delah memberatkan sangat kecuali Nabilah letak banyak script kat widget

    BalasPadam
  2. @NurulNabieyla
    bukan x menjadi tapi silap buat tu..
    letak kat kotak HTML ..
    cuba ambik kot kat atas tu

    BalasPadam
  3. thnx..so comel..
    tp xphm la klau nk tukar bentuk lain selain hello kitty nie..

    BalasPadam
  4. @iyka syafika
    boleh tukar gambar URl ini
    http://i765.photobucket.com/albums/xx293/Claudinenetto/Cursores/th_cursor9.gif dengan url yang anda minat

    BalasPadam
  5. huhuhu..sedih la...knp sy punye cursor jd cm nie..bile view blog sy..sy nye cursor xnmpk pape..dye tulis this image n vdeo has been moved n deleted?? cm mne nk buang dye..pless help..=(

    BalasPadam
  6. @iyka syafika memanglah x de sebab ambik gambar yang dah rosak..cuba ambik gambar lain mungkin boleh

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. dah buat...sy da tukar tapi still sme je..xthu da nk buat cm mne..huhuhu...

    BalasPadam
  9. apsal sye wat kali p'tame boleh..bile da t'dlete skrip uh n nk wat kali kedua xjd?? camne ni??

    BalasPadam
  10. hmm saya wat kt blog saya xley..tp bla wat kt blog adik sya ley plak..mgkn kew sb sy ltak widget tlalu manyak so cursor 2 xley appear?

    BalasPadam
  11. xjadik pon...xpe la..
    tapi macam mane nak buat cursor yang boleh letak gambr kite atau yang boleh letak nama kite?

    BalasPadam
  12. @iyka syafika bolehlah kalau nak save cuba save dekat wiget HTML baru

    BalasPadam
  13. @No0R AN!zAyAt! cuba ikut betul-betul bolehlha.kalau orang lain boleh buat x kah awk x boleh buat

    BalasPadam
  14. @_cokolatstoberi_just tukar url dengan gambar anda dengan nama awk.Tapi gambar tu mesti kena edit dan kecikkan dulu.

    BalasPadam
  15. banyak script kat widget jadi berat blog..cmna tuu..xpaham

    BalasPadam
  16. nice Tutorial .. thankss ya (:

    BalasPadam
  17. berjaya!!! thanks a lot!!

    BalasPadam
  18. @Onitsuka_hanamacam banyak sangat kode yang dimasukkan kedalam blog.Pelbagai kode macam energy saver,rama-rama,sparke atau ape-apelah .dalam blog tu ada 10 script kdoe macam mana nak berat

    BalasPadam