JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » , » Tukarkan Nama google search engine dengan nama atau ayat anda

Tukarkan Nama google search engine dengan nama atau ayat anda

kali ini saya akan buat tutorial bagaimana untuk tukar nama google di google.com/google.com.my
anda boleh tukar dengan nama anda dengan perbagai corak tulisan.Sila ikut tutorial dibawah.


Pertama sekali anda perlu pergi kelaman web http://www.funnylogo.info/create.asp
Letak nama yang anda ingin letak dan pilih corak tulisan yang anda ingin.




Selepas anda tekan Create My Search Engine akan keluar seperti di bawah.



Apa yang perlu anda buat selepas itu adalah copy link url yang anda sudah buat tadi


Pergi ke Tools dan tekan options


Akhir sekali anda perlu tekan General tab dan masukkan url yang anda copy tadi di ruang kotak Home Page


Selesai.Semoga Berjaya.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2008/04/animated-love-cool-monkey-emoticons.gif
P/S: Jangan lupa komen mengenai artikel ini.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2010/01/bubble-bear-cute-yoyo.gif


*Anda dibenarkan untuk menyalin dan menyebarkan artikel ini di blog anda tetapi jangan lupa tulis sumbernya .

5 ulasan:

  1. relaklah kwan..entry akan datang saya buat best punya tunggulah hehhe
    mana boleh bagi tau dulu

    BalasPadam
  2. salam hi,
    x tau dah nak tinggal pesan kat mana, saya ada adiahkan award 4u, kalu sudi, amiklah kat blog saya 'Bingkisan Naluri' @ http://nizarazi.blogspot.com :)

    BalasPadam
  3. xjadi lah. ni xblh wt kt chrome ka? mesti kt mozila je ke?

    BalasPadam
  4. @Raja Farah Lord Mountbatten
    jadilah tapi kena letak link yang adh copy tadi kedalam google punya homepage..cuba cari kat setting

    BalasPadam