Selamat datang ke BelajarBlogs...
Home » » Update Post Blog di Sidebar Profile Facebook

Update Post Blog di Sidebar Profile Facebook

Banyak cara untuk mempromosikan blog anda seperti di facebook dan twitter. Jika sebelumnya saya pernah posting mengenai blog dengan networked blog, kali ini saya akan memberikan tutorial mengenai cara menampilkan update postingan terbaru blog anda di sidebar profil facebook Anda dengan mirror blog apps.

http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2010/01/bubble-bear-msn-emoticons.gif


1. Login ke facebook
2.Jika sudah login silahkan ke http://apps.facebook.com/mirrorblog/
3.Install Mirror Blog dan klik allow.


4.Pilih Blog Anda dan klik continue.


5.Anda perlu letak email dan password anda dan klik continue.


6.Pilih blog url/nama blog anda dan klik continue.



7.klik Done.


8.Setelah selesai.Anda perlu klik Tambah kepada profile.



9.Dan klik tambah untuk letak di sidebar profile


10.selesaihttp://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2008/04/animated-love-cool-monkey-emoticons.gif

P/S: Kalau ada masalah komen kat bawah nie.http://freecutemsn.com/wp-content/uploads/2010/01/bubble-bear-cute-yoyo.gif

*Anda dibenarkan untuk menyalin dan menyebarkan artikel ini di blog anda tetapi jangan lupa tulis sumbernya .

17 ulasan:

  1. fuyyoo..bestnyer..thx 4 sharing the info...
    pasni nak ltak kat fb laa

    BalasPadam
  2. Salam. Thanks for the post bro
    Affan's latest entry: Mana Fotilla Menghilang?

    BalasPadam
  3. sgt berguna..
    thanks..
    dah wat entri kat blog saya n credited to this blog..

    BalasPadam
  4. so informative..
    thanks ye

    BalasPadam
  5. macam mana mahu simpan kat tepi profail tu.

    BalasPadam
  6. @eswan
    dilangkah kelapan.Kalau anda tekan tambah ke profile dia akan terus pergi ke profile dan anda hanya perlu tekan tambah

    BalasPadam
  7. alamak xjumpa la utk link utk tambah ke profile, camne ek?

    BalasPadam
  8. minta maaf kerana owner yang buat nie dah tukar
    tu yang x boleh..tapi jangan risau saya akan mencari tutorial yang lain ..yang boleh paparkan blog anda disibe bar facebook

    BalasPadam
  9. alamak xjumpa la utk link utk tambah ke profile, camne ek?

    BalasPadam
  10. @reloads03
    ermm mungkin dia ada letak ditempat lain..
    saya tgk dia punya dah lain sikit..
    x silap saya kena cari

    BalasPadam
  11. tak jadi laa.. nak msok kn email n pswr x jdi ..

    BalasPadam
  12. dah buat tapi tertinggal yg letak kat sidebar.. dah xtau nak buat camne dah.. nk merate2 pusing xjumpe la.. camne eh..??

    BalasPadam