JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » cara untuk menukar url di blogger

cara untuk menukar url di blogger

Langkah 1

Login ke blogger -> Dashboard -> Settings



Langkah 2
selepas klik settings anda perlu klik Publishing



Langkah 3
Anda boleh tukar url anda.



Apabila sudah tukar anda perlu klik SAVE SETTINGS.

Selepas itu anda sudah mempunyai URL baru.

12 ulasan:

  1. salam..
    begitu ke ??
    ilmu ni..nak tulis apa
    apa pun okey la yek lepas
    tu..

    BalasPadam
  2. Waalaikumussalam..
    yup...
    kebanyakan ramai orang yang belum tahu mengenai blogger ini..
    Yang basic pun saya buat juga tutorial supaya mudah untuk orang lain belajar mengenai blogger..
    setiap bulan mesti ada blogger baru huhuhu

    BalasPadam
  3. salam

    nanti link kite di blog len macamana?

    BalasPadam
  4. link lama akan buatkan link terus ke blog kita
    jgn risaulah...

    BalasPadam
  5. thx2 for info ni.memang dh lama nak tukaq, tapi tak tukar2. ho2

    BalasPadam
  6. @Batu Melukut
    sama-sama
    Kalau nak tukar..tukar je jgn segan-segan

    BalasPadam
  7. xboleh pun buat camtu?
    da banyak kali da. huhu

    BalasPadam
  8. @Asharina Hamid x boleh sebab alamat yang org dah pakai cuba cari lagi alamat yang org x pakai lagi

    BalasPadam
  9. salam, boleh tanya...sy telah tukar alamat url saya kepada sweetibu.blogspot.com mmg dah sucsess.hehe

    masalah sy sekarang ialah kawan sy cakap xleh tgk kt dashboard dia apa entry2 terbaru saya...semua yg dipaparkan adalah entry2 lama yg mengunakan url lama sy.beliau siap delete blog sy kemudian add balik pun still sama.

    diharap saudara dapat membantu permasalahan saya ini...terima kasih

    Pn.Ibu ;)

    BalasPadam
  10. @Pn.Ibumungkin dia letak url lama wek tu..
    cuba letak yang link baru

    BalasPadam