JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » Membuat Salam Penutup Pada Blogger

Membuat Salam Penutup Pada Blogger


Salam penutup ini ialah ketika Anda keluar dari Blog rakan Anda atau blog Anda sendiri, saat di close maka akan muncul pesan teks yang berupa salam penutup. Misalnya " Terima kasih telah berkunjung pada Blog ini". Cara ini mungkin pernah Anda jumpa di berbagai blog teman Anda.

Langkah 1
Login ke Akaun blogger Anda --> Design --> Edit HTML

Langkah 2
Kemudian cari kode </head>
Kemudian Copy kode dibawah ini tepat dibawah kode </head>

<script type='text/javascript'>
// goodbye alert
function goodbye(){
alert('Eeeeitss!!!JANGAN DI CLOSE DULU !!Silahkan Kembali dan Beri Komen Anda! Terima Kasih !!');
}
parent.window.onunload=goodbye;
</script>

Kemudian Save.

29 ulasan:

  1. you welcome..
    cuba jangan x cuba

    BalasPadam
  2. thank bro....u are terbAIK....teruskan lah bg info,,, orng mcm ni lah yg hatinya murni...x kedekut pon

    BalasPadam
  3. @aref seven
    sama-sama..
    kita mestilah kena berkongsi ilmu

    BalasPadam
  4. hihi nice sharing..tp cm fed up gak..bila msk kua, bila nk komen kua, abs komen kua,nk kua dr blog tu pon kua.adesh...der x yg kua ms ttp blog tu je..act suzie xtry g yg ni..xtaw dier kua ms bila.nk kna try t..thks ..

    BalasPadam
  5. ini nak tutup je kelaur lol....
    try je hehehe

    BalasPadam
  6. terima kasih daun keladi... hehe.

    tp boleh tak nak kopipes cara ni masuk kat belog akak? of coz kredit to u ;P

    BalasPadam
  7. sama-sama..
    ermm boleh ilmukan berlu dikongsi bersama

    BalasPadam
  8. salam...

    kenapa bila kita buat "buat salam penutup" nie... bila kita klik kat tajuk2 kat blog... masih lagi keluar "buat salam" tue... camne.. kita tak nak keluar... cuma nak baca post lain... tapi masih keluar "buat salam" tue... camne nak setting??? tq

    BalasPadam
  9. @Abu Fathul Bari
    apa yang boleh saya cakap itu adalah kelemahan kode ini....
    setiap perkara mesti ada kebaikan dan kelemahan tersendiri

    BalasPadam
  10. saya suka blog ni..mantopp..

    BalasPadam
  11. takde ke ucapan salam time mule mule nak masok blog ? conthnye kte bley tulis welcome ker . ader taa ?

    BalasPadam
  12. @Eyca AJholic
    http://jeritanblog.blogspot.com/2010/06/cara-membuat-alert-perkenalan-bagi.html

    BalasPadam
  13. eh . knape sye buat ta menjadi ?

    BalasPadam
  14. @hidayah cuba ikut cara dengan betul lepas tu baru check semula...

    BalasPadam
  15. ny untok slm penutop..
    thanx.. ^_^.. da jd...
    tp lw nk wat supaye kua tyme owg len copy blog cm ne?...

    BalasPadam
  16. banyak informasi disini..terima kasih tuan blog :-D

    BalasPadam
  17. @natasha jasminewelcome
    kalau nak tu cuba search dalam blog nie mesti ada

    BalasPadam