JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » 40 Jenis Font Baru Di Blogger

40 Jenis Font Baru Di Blogger

Sudah di update
Gambar Hiasan

Buat rakan-rakan blogger yang mempunya gaya sendiri dalam segala hal termasuk design blogger. Saya yakin informasi ini sangat ditunggu untuk blogger. Beberapa waktu lalu team blogger mengumumkan kalau blogger sudah menambahkan sedikitnya 40 jenis font baru blogger, untuk melihat beberapa jenis font tersebut klik google font directory.

Kita mempunyai lebih banyak pilihan untuk digunakan dalam template blogger, sehingga kita boleh mendapatkan desain dan jenis huruf yang paling sesuai dengan selera kita.

Untuk melihat atau mengganti jenis font untuk blog, silahkan ikut langkah-langkah berikut :


Langkah 1
-Login di http://draft.blogger.com
-Klik template -> customize -> Advanced


Pilihan font juga tersedia untuk font Greek atau Handwriting.

Semoga bermanfaat.

22 ulasan:

  1. urmm.. saye kurang faham la step ni... coz font yang sedia ade xde pon butang klik ape2.. mmg da tetap font yang sedia ade tu... mcm mane eh..?

    BalasPadam
  2. @('',)kapie_art'sLover('',)
    Tekan tab Design lepas tu kat bawah tu ada 3 tab tekan sebelah kanan sekali...ada kat situ

    BalasPadam
  3. thanks sangatsangat ! lame dah cari ~

    BalasPadam
  4. Tapi kenapa ea bila orang lain yang view tak keluar pom tulisan yang kita ubah tue? uhuhu.

    BalasPadam
  5. thax yaw ,
    da lme cri bnde niy ,
    skunk dpat gak . hehe
    thax sgad2 ea

    BalasPadam
  6. nak tanya, kat mana butang nak klik design eh ? dah puas cari tapi tak jumpe jugakk, -.-

    BalasPadam
  7. saya sukanya yang Bickley tman...kalau ada model lain bagi lagi ya

    BalasPadam
  8. sudah update semoga boleh manfaat

    BalasPadam
  9. First time datang blog ni . entry ni banyak membantu ;)

    BalasPadam