Selamat datang ke BelajarBlogs...
Home » » Cara Memasang Twitter pada Blog

Cara Memasang Twitter pada Blog

Twitter merupakan salah satu daripada 50 laman web paling popular di seluruh dunia, mengikut analisa trafik web Alexa.Anda juga boleh mempromosikan website anda dilaman twitter.Sila ikuti langkah dibawah untuk memasang twitter pada blog anda .

1.Login Ke Twitter.com


2.Klik Setting.
3.Klik Profile

4.Masukkan URL laman web anda dan Klik Link yang ada pada kotak hitam dibawah gamabr ini.

5.Ikuti Langkah dibawah gambar ini.

6.Selepas itu anda boleh setting mengikut keseleraan anda.

7.Selepas selesai anda boleh copy kode tersebut letak didalam widget atau install secara automatik.

Semoga Berjaya.




9 ulasan:

  1. TQ,akasia maya,sy tidak sangka secepat ini respon anda,sebab ada blog tutoral yg saya tanyakan smp,skg tiada respon.TQ sekali lagi semoga blog ini terus maju,sy sudah lama menjadi follower blog ini.
    Kalau akasia maya tidak keberatan bolehkah membuat tutoral read more seperti blog ini http://bloglistpolitik.blogspot.com kerana ringkas,dan mencari trik tentang cepatnya loding seperti blog ini http://kolom-tutorial.blogspot.com.

    BalasPadam
  2. @Aku Dan Teksi
    sama-sama..
    terima aksih...
    ok nanti saya tengok

    BalasPadam
  3. salam tuan blog,sy berjaya mengikut tutotial memasang twitter dlm blog,tetapi ia kosong tiada apa yg keluar,boleh tuan blog huraikan.salam -kiff

    BalasPadam
  4. Sebab encik belum betwitter lagi tu yg sikit je ada

    BalasPadam
  5. Tima kacih... Boleh ler tengok Twitter dlm blog kita lepas ni... Tq tq...

    BalasPadam
  6. hye...nak tny..xphmla langkah 5 tuh.

    BalasPadam
  7. terima kasih...gua dh buat gak

    BalasPadam