JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » Cara Ringankan Blog Dengan jQuery Lazy

Cara Ringankan Blog Dengan jQuery Lazy

Tutorial kali juga untuk mempercepatkan loading blog anda

Langkah 1
Copy kode dibawah ini.

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://img838.imageshack.us/img838/2931/loadingpagebudaknakal.jpg"
});
});
</script>


Langkah 2
Cara Pemasangan.
1. Login ke Blogger, Klik Design :

2. Pada Elemen Halaman, klik Add Gadget di lokasi yang Anda ingin letak;
3. Pilih HTML/Javascript;
4. Copy paste code HTML diatas ke dalam Content yang telah tersedia;
Semoga Berjaya :)

16 ulasan:

  1. @si pendek dan moody
    kalau scrool kebawah nanti umage tu akan macam lembab je keluar

    BalasPadam
  2. bAgus la tuto ni.. dapat cepatkan sikit blog aku

    BalasPadam
  3. @Muhammad Faris bin Yahya
    bagus tu...senang orang lain nak tengok blog awk

    BalasPadam
  4. memang baguslah tutorial kat blog jeritan nihh.terima kasih banyak22222

    BalasPadam
  5. let me shout________________ i love jeritanblog!! <3 :D

    BalasPadam
  6. bagusla tutorial ni, dah lama pk cara nk lajukan blog loading ni..jadi tgk la jomwayangku.blogspot.com

    BalasPadam
  7. thanks 4 everything !! i l0ve jeritan.blogspot!!

    BalasPadam