Selamat datang ke BelajarBlogs...
Home » » Tambah icon disebelah tajuk widget

Tambah icon disebelah tajuk widget


Langkah 1

Anda perlu cari gambar mengikut kesesuaian anda dan upload picture tersebut.

Langkah 2

Anda perlu letakkan kode dibawah ini diatas ]]></b:skin>

.sidebar h2 {
background:url(URL OF HOSTED PIC);
background-repeat: no-repeat;
background-position:left center;
height:25px;
margin:0;
padding:10px 3px 0 30px;
line-height:1.5em;
text-transform:uppercase;
letter-spacing:.2em;
}


Info :-
► Anda harus mengganti URL OF HOSTED PIC dengan gambar yang Anda upload (langkah 2)
► menyesuaikan ketinggian yang sesuai dengan (icon) tinggi gambar Anda ... jika Anda pic tinggi adalah 40px, maka garis akan height: 40px;
► dengan padding, Anda dapat menyesuaikan judul Anda (bagian tekstual):
[padding.gif]
... misalnya, jika Anda meningkatkan padding atas ke 20px, ini akan mendorong judul bawah,
... dan jika Anda menurunkan kiri padding untuk 20px, ini akan menarik judul di sebelah kiri ...
Itu saja!

12 ulasan:

  1. woittt..
    dah boleh komen..
    he he....la la la

    BalasPadam
  2. komen boleh menambah backlinck
    ke blog anda dan saya perhatikan
    anda hanya mendapat backlinks setakat
    ini kurang dari 1000 sedangkan traffic masuk
    mantopp kan..?Demi page rank je...

    BalasPadam
  3. @zulkbo
    betul tu..
    saya x perasan pulak yang kotak komen saya x ok...
    nasib baik Cik tegur saya kalau x x taulah macam mana ...
    patutlah dulu pelawat ramai tapi komennya kurang..
    bila dah betulkan wow..
    makin ramai pulak yang komen
    thank....

    BalasPadam
  4. terima kasih braderrr :)
    heheheeh

    www.zulikram.com

    BalasPadam
  5. http://sasaasya.blogspot.com
    tlg usha n komen plz..i nak buat mcm tu tp i tak tahu la even u da bagitau..tapi u tlg tgk ye blog i n komen skit ape yg kureeennnggg...

    BalasPadam
  6. BNDE NIH NAK LTAK AT NER ? AT PAGE ELEMENT KER EDIT HTML ???

    BalasPadam