JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » Bagaimana untuk mencari kode di edit HTML dengan blogger terbaru ini 2013

Bagaimana untuk mencari kode di edit HTML dengan blogger terbaru ini 2013


Saya pun agak pening dengan yang terbaru nie....Mula-mula memang maki terus blogger nie kenapa bila cari kode x jumpa2 .....
Biasanya saya tekan Edit HTML dan terus cari kode boleh jumpa bila yang baru nie saya cari tidak jumpa2....memang pening masa tu.....
saya guna Macbook jadi saya tekan command + F .....dan taip kode untuk mencari...saya cuba semua kode tapi x jumpa...



Keesokan harinya saya cuba lagi manalah tau boleh....masa tu saya tertekan kat kode template tu dan saya search dans ecara tiba keluar kotak kecik di tepi dan jumpa kode yang saya ingin cari.....Jadi lega rasanya baru tau he3....



Caranya mudah sila ikut apa yang dikatakan dibawah ini...

Bagaimana cara mencari kode html pada tampilan terbaru Edit HTML Blogger? Kalau dulu, kita harus klik butang "Expand Template Widget" untuk mencari kode HTML. Tapi, sekarang kita tidak perlu menggunakan butang itu, iaitu kita hanya perlu klik (CTRL + F). Pertama sekali, klik kode apa saja pada Edit template, lalu Anda klik (CTRL + F), kemudian Anda taip kode yang ingin Anda cari. Setelah itu, Anda akan dapat jumpa kode yang Anda cari.


Semoga tutorial ini membantu Anda untuk mempermudah menggunakan Editor HTML Blogger Terbaru 2013 ini.

10 ulasan:

  1. memang memeningkan masa mula-mula

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah kita he3......tapi bila dah tau ok je.....

      Padam
  2. Balasan
    1. ermmm pening yg mana ...kan mudah

      Padam
  3. widihhh mantap bgt dachhh keren blog nya


    sukses ajh gan

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. kalau gambar template //copy je url kat luar lepas tu cari dlm kode lepas tu tukar link....

      Padam