Selamat datang ke BelajarBlogs...
Home » » Bersihkan PC dari Debu dan Kotor

Bersihkan PC dari Debu dan Kotor

Minggu nie setelah sekian lama tidak mencuci dan mengambil tahu mengenai dalam PC. Bila bukak PC memang teruk berhabuk dah 4 bulan tidak ambil tahu . Kalau boleh kita kena bersihkan untuk meningkatkan lagi jangka hayat komputer klau rosak susah lah kena beli lainlah kalau guna watercooled.

Kalau ikutkan sebelum nie sebulan sekali baru bersihkan tapi tahun akhir dekat Kolej Universiti nie sibuk dengan Final Year Projek ,assignment DLL.



Casing tepi tu cadangan dari ayah Nik dan dia buatkan. Dia banyak bagi soskongan dekat nik dalam semua perkara .I love you Abah :) . Setiap kali bersihkan CPU nie mesti teringan kat Ma ngan Abah Nik.Kat bawah nie specs PC nik yang biasa je......

PC Specs



  • Intel core i5 4460 3.2GHz
  • Gigabyte GA-81M-52PV
  • Ram 8 GB
  • Hardisk 1.5 TB





  • Power supply Master Cooler EX2 625w






  • MSI  GTX 660 OC 2gb
  • Windows 7 64bit






 Gambar nie dah bersihkan  itu nampak bersih...





Nik kalau puas-puas main game ,banyak jugak game yang nik main sampai habis hi3.....
Kalau sibuk x mainlah.....





  • GTA IV
  • CRYSIS 3
  • Watchdog
  • PES 2015
  • Grid
  • BLUR
  • Assain black flag IV
  • Battlefield 4
  • Tomb Raider
  • DMC Devi May Cry
  • Prototype 2
  • Battlefield 4


0 comments:

Blogger Tricks And TipsComment here