Selamat datang ke BelajarBlogs...
Home » » Cara Membuka Whatsapp di PC atau Laptop

Cara Membuka Whatsapp di PC atau Laptop



Whatsapp merupakan salah satu aplikasi mesej yang cukup popular dan kini para pengguna dapat membuka Whatsapp dari PC atau Laptop tanpa perlu install aplikasi dengan hanya menggunakan laman web browser seperti Chrome, Firefox atau Opera.

Pada awalnya memang untuk dapat menjalankan Whatsapp di PC hanya dapat dilakukan dari web browser Google Chrome namun kemudian pihak Whatsapp memberikan update terbaru sehingga fitur ini sekarang dapat juga dibuka dari Mozilla Firefox dan Opera.

Cara Membuka Whatsapp di PC atau Laptop

Berikut adalah video panduan lengkap membuka aplikasi Whatapp dari PC atau Laptop menggunakan laman web browser.


Buka halamana https://web.whatsapp.com/ menggunakan Chrome, Opera atau Firefox.
Kemudian buka aplikasi Whatsaap di HP anda dan  pilih Menu – Whatsapp Web kemudian scan QR Code yang muncul pada PC anda.

Setelah berjaya jadi semua data contact dan chat yang anda ada akan muncul di PC sanda. seterusnya anda boleh mula menggunakan untuk chat dan juga mengirim gambar.

Apa yang perlu anda tahu adalah Whatsapp Web hanya dapat berjalan jika HP anda dalam keadaan aktif dan memiliki data internet ataupun Wifi.

8 ulasan:

  1. tak taw pula bole bukak dekat PC. btw nice info bro! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ermm senang kan klau boleh dpt bukak kat pc hu3 ..saya nie pon baru2 jugak tau

      Padam
  2. nice info..dah penah buat sblm ni tp line slow thp ntahapaapa so asyik xjd je...nnti kna try lg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ermm itulah klau boleh handphone tu kena ada lain ok baru boleh open kat PC

      Padam
  3. wah menarik..baru tahu..jap lagi nak cuba...thanks for sharing..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  4. saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

    BalasPadam