JeritanBlog telah ditukar nama BelajarBlogs...
Home » » Masuk dalam dunia IPT UniKL

Masuk dalam dunia IPT UniKL


Assalamualaikum, Abe Nik lama dah tidak update blogger sebab memang sibuk nak on9 pon janganlah harap kalau social media tu ada juga bukak.Abe Nik baru sahaja habis WOW di UniKL BMI,Gombak. Apa itu WOW hi3 ? Welcoming Orientation Week . Unikl memang tip top dari segi pengurusan saya bagi 5 bintang.

Bagi yg memerlukan mara jangan risau memang disediakan tetapi kali ini mengikut tangga gaji ibu bapa. dia akan bagi pinjaman sepenuhnya atau hanya pinjaman yuran sahaja. Kebanyakan ramai yang risaumasuk ke UniKL kerana risau mengenai MARA. Jadi jangan risau sangat yang Ibubapa pendapatan rendah InsyaAllah diorang akan usaha untuk dapatkanya cuma lambatlah sedikit kadang2 sem yang kedua baru dapat MARA. Persediaan dan perlu jimat lah dalam masa menunggu MARA nie.

WOW UniKL BMI dibuat selama 4 hari 3 malam dan banyak penerapan yang diberi mengenai kehidupan di IPT bukan sahaja mengenai dunia tetapi mengenai agama juga ditekankan.
OC Amirul yang jaga grop Abe Nik

Aktiviti Tadarus Al-Quran setiap pagi

Persembahan OC2 yang terbaik

Buat aktiviti luar masing2 diberi tugasan 

Antara aktiviti yang kami lakukan di BMI





Perpustakaan BMI




Persembahan yang menarik

Aktiviti secara kumpulan "Futureristic"
Kami buat jam tangan boleh telefon pada masa akan datang

Gambar depan Pejabat,kelas dan lab UNIKL BMI

Asrama perempaun dan lelaki di bahagian belakang

Kerjasama dalam kumpulan jugak diterapkan dalam minggu WOW

Majlis penutupan dan Live Video bersama UNIKL seluruh Malaysia dan bincangkan bersama presiden UNIKL

Abis sudah Minggu WOW kami dan lepas nie masing2 sibuk dengan pembelajaran

17 ulasan:

  1. Selamat datang ke dunia UNIKL.
    Lyssa dari Unikl MIIT ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. ermmm thank...
      aik klau sama kan bolehlah nik jumpa lysaa

      Padam
  2. best of luck abe nick :) slmt mnjalani khidupan seorang student :)

    BalasPadam
  3. Semoga Abe Nick sukses selalu dalam mencari ilmu.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok terima kasih bagi semangat kat abe nik

      Padam
  4. Terimakasih singgah blog cik ya...
    Good luck belajar di tempat baru.Semoga tercapai apa yang dicita.

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. uiyoo sama tempat blaja dgn lyssa faizureen.
    all the best btw!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama unikl cuma kampus je lain melepaslah ha3

      Padam
  7. Cara orientasi mcm lebih kurg kpm jee. hee. amik course apa je tu abe nick?

    BalasPadam
    Balasan
    1. amik electrical..KPM kat mna adik nik perempuan ada belajar kat KPM Kota Bahru

      Padam
    2. KPM Beranang, dekat area semenyih. bekas kolej saye tu :)

      Padam
    3. owhhh kiranya dah abis diploma

      Padam