Sabtu, November 09, 2019

WhatsApp fingerprint


Now we know that WhatsApp update with a fingerprint when to open Whatsapps and it make save for other people that can open our WhatsApp. You can follow the video below for enable fingerprint.

This entry was posted in

Rabu, Oktober 23, 2019

Apps Buy Muslim made First(BMF)

Bagi aku BMF nie untuk bagi lagi semangat kat orang Muslim untuk bukak lagi pelbagai perniaga. Sekarang pon aq sendiri perlahan-perlahan beli produk muslim walaupon ada harga mahal sikit je setakat 2 ke 3 ringgit apalah sangat kan. Sebolehnya kita utamakan produk orang muslim.

Untuk download app block click dibawah
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abqarie.buymuslimfirst
This entry was posted in

Selasa, Oktober 22, 2019

Tukar KYB Monoshock Yamaha FZ150

Harinie aq abis dalam 175 ringgit beli Mono sebab yang lama punya bocor abis hitam taik2 keluar lepas tu bunyi krik2 macam naik lori dah hahaha. Tapi jangan risau dia sebenar x de effect kat benda lain cuma x berpa sedaplah nak bawak.


Motor nak buat pergi kerja mesti kena jaga huhuhu.

This entry was posted in

Jumaat, Oktober 18, 2019

Semak Kelayakan Subsidi Petrol


Program ini untuk meringankan beban isirumah berpendapatan rendah dengan memberi subsidi petrol. Walaupon tidak banyak tapi dapat kurangkan serba sedikit beban kos untuk minyak kenderaan.

Untuk semakan boleh klik link dibawah


Sebarang Pertanyaan:-

Bahagian Pengurusan Subsidi Petroleum Kenderaan
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri
dan Hal Ehwal Pengguna,
No. 13, Persiaran Perdana,
Presint 2,62623 Putrajaya,
Wilayah Persekutuan Putrajaya.

HOTLINE : 1800886800
HOTLINE : Pejabat KPDNHEP Negeri
Emel: psp@kpdnhep.gov.my
WhatsApp: : 019-2786356
This entry was posted in

Ahad, Oktober 13, 2019

Subcribe Maxis Home Fibre




Bulan lepas ada pergi maxis lepas tu bincanglah ngan diorang macam mana pelan Maxis Home Fiber. Apa yang aq berminat ialah telefon pon unlimeted walalupon kita keluar dari rumah. Tu aq subscribe paling murah dalam 89 dan speed 30mbps. Aq dari Telco lain nak ke Maxis amik masa jugak dalam2 hari dan telco yang lama anda boleh guna sehingga dia sahkan anda untuk penukaran telco.



Maxis Home Fiber lambat lagi dalam 2 minggu jugak sebab aq mintak install pada weekend sebab weekday kerja. Diorang datang dan tengok keadaan rumah untuk pemasangan. Rumah aq Lot kedai dan di tingkat 2. Kalau ikutkan pemasangan free tapi aq punya rumah tidak boleh ikut standard ppemasangan sebab kebiasan rumah macam di kondo ada wayar senang sikit masuk ke dalam rumah atau rumah teres. Pembayaran bagi aq mahal dalam RM300, aq pon tanya lagi orang maxis untuk pengesahan supaya tidaklah kena tipu. Tapi tulah terkejut jugak RM300 sebab aritue dia cakap free pemasangan.

Untuk relocate tiada charge yang akan dikenakan cuma tengok rumah kalau ikut standart pemasangan tidak perlu bayar apa-apa tapi bila bukan standart dia akan minta pembayaran.





Tapi apa pon aq berpuaslah dengan internet dia memang betul2 30mbps dan ping pon rendah giler dari biasa.

Cytron ESP8266 WiFi Shield

Because of IoT (Internet of Thing), everything is connected to the Internet, a crucial element is WiFi that provides a wireless connection to the Internet. It has been carrying ESP module and many have used it. However, it is not user-friendly enough for a beginner. The module is 3.3V powered and the pins are not properly broken out. Integrating it to PIC or Arduino will require some skill and electronics interface.

With this ESP WiFi shield, it will be plug and use for Arduino user. The shield comes preassembled with ESP8266-12WROOM-02 module which offers WiFi connection to your Arduino board or project. No additional soldering or wiring needed, just stack the shield on toGenuino UNO, CT-ARM, CT-UNO, Genuino Mega or any compatible Arduino main board, select the pins for Serial communication with mini jumpers and the hardware connection is completed! The focus in program development, and the good news, there are plenty of libraries that you can utilize, we will show you the steps!

 I had been used many wifi shields but it so difficult for connect with IOT. But with using this Cytron for me really easy to make program combine with Arduino UNO. I make my friend project and i always suggest for using this Wifi shield.

Features:

Arduino R3 Layout, compatible with:
  • CT-UNO
  • CT-ARM
  • Genuino UNO R3
  • CIKU (need to develop library)
  • Genuino Mega
  • Arduino Leonardo
  • many other Arduino compatible mainboards

  • Separate 3.3V voltage regulator for ESP8266-12 WROOM-02 module, 500mA max output
  • Each and every board is preassembled and tested before it is being shipped out to you
  • UART/Serial communication pins can be configured/selected via mini jumpers:
  1. USB - Direct to Arduino USB to Serial pin for flashing ESP8266 directly
  2. D0/D1 - Hardware Serial pin of Arduino UNO and CT-UNO
  3. D2, D3, D8, D9, D10, D11, D12, D13 - Software serial pins
  • 802.11 b/g/n
  • Support Wi-Fi Direct (P2P), soft-AP
  • Integrated TCP/IP protocol stack
  • Integrated TR switch, balun, LNA, power amplifier and matching network
  • Integrated PLLs, regulators, DCXO and power management units
  • Integrated low power 32-bit CPU could be used as an application processor
  • +19.5dBm output power in 802.11b mode
  • Basically, Rev2.0 utilize WROOM-02 instead of ESP8266-12 as the WiFi module
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...