Ticker

6/recent/ticker-posts

Buat Borang Hubungi anda sendiri dengan Kontactr untuk Blogger


Kontactr adalah salah satu bentuk, mudah kenalan pantas, ringan dan berkesan yang pernah saya jumpa. Ini memudahkan pengunjung blog anda yang ingin berkomunikasi dengan anda melalui email.

Saya sudah memberitahu ciri-ciri utama tetapi ia tidak berakhir di sini. Ia telah mendapat perlindungan CAPTCHA untuk menghentikan semua  spam dan yang terbaik dari semua ialah ia adalah percuma. Anda perlu mengikuti beberapa langkah mudah dan anda sudah bersedia untuk menerima semua orang e-mel penting.


Langkah 1: Lawati Kontactr dan buat pendaftaran.

Langkah 2: Selepas pengesahan, login dan menyalin kod yang diberikan dalam "AJAX Widget".

Langkah 3: Login ke Blogger dan mewujudkan satu bentuk halaman tab Pages (juga dikenali sebagai "halaman statik") dari dashboard blog anda. Beri halaman tajuk seperti "Hubungi saya" atau apa sahaja yang anda suka.

Langkah 4: Paste kod disalin (seperti yang diceritakan dalam langkah 2) dan post halaman.

Bahawa ia adalah. ia sepadan dengan warna latar belakang blog anda.

Terdapat beberapa pilihan lain juga, sebagai contoh, bukan bentuk, anda boleh mempunyai butang sentuh juga, ia boleh menjadi butang yang mudah atau boleh "timbul" borang kenalan.

Okay, saya telah memberitahu anda semua tentang perkara ini (saya fikir), kini ia kini apabila anda untuk menguji dengan mempunyai satu untuk blog anda. Ia akan mengambil masa maksimum 5 minit untuk anda untuk mewujudkan satu bentuk hubungan dan menambah ia ke dalam blog anda.

Catat Ulasan

0 Ulasan