Ticker

6/recent/ticker-posts

masukkan blog dalam search engines


Jika anda ke dalam blog, ia adalah penting untuk mengetahui bagaimana untuk mendapatkan blog anda perasan, jika tidak, anda tidak akan mendapat bahawa pembaca banyak. Berikut adalah beberapa tips yang saya akan berkongsi dalam membuat blog anda mudah dilihat oleh enjin carian, jadi ia adalah mudah bagi anda untuk meningkatkan pelawat anda.


1. Submit blog anda ke enjin carian  seperti Google dan Bing. Ia adalah salah satu cara paling mudah untuk berkesan meningkat visibilty kepada pembaca anda. Anda juga boleh membuat Sitemaps.

2. Laraskan tetapan privasi blog anda. Anda perlu untuk menetapkan tetapan privasi untuk orang ramai dan membolehkan enjin carian untuk indeks blog anda supaya ia boleh dengan mudah boleh dilihat.

3. Pilih template blog yang menarik dan unik. Penampilan tapak adalah perkara pertama yang pengunjung pernah akan melihat, jadi dengan mempunyai reka bentuk yang cantik, bersih dan anggun, anda boleh menarik lebih ramai pengikut. Tetapi berhati-hati dalam memilih reka bentuk. Pilih tema yang kebanyakannya akan membantu menukarkan siaran anda. Pergi untuk melihat lebih profesional jika anda mahu untuk mempromosikan jenama anda.

4. Gunakan rangkaian sosial dan bookmarking. Rangkaian sosial dan bookmarking mempunyai kuasa untuk menyambung kepada banyak orang di seluruh dunia, jadi menggunakan mereka untuk keuntungan anda. Laman web seperti Facebook, Twitter, Google+, dan sebagainya adalah alat yang amat berguna dalam mengembangkan rangkaian anda.

5. Update blog anda sering dan kerap. Jika blog anda telah menyedari sudah oleh penonton, anda perlu mengisi ia dengan kemas kini segar secara tetap supaya orang sentiasa akan sabar untuk melawat ia.

6. Berinteraksi dengan pembaca anda. Interaksi yang berterusan dan aktiviti dengan penonton anda adalah mesti jika anda mahu blog anda untuk mendapat perhatian. Membolehkan pembaca untuk menghantar komen pada posting anda dan membalas kepada mereka. Ini meningkatkan peluang blog anda yang dilihat kerana kata kunci yang ditulis oleh pembaca anda.

Catat Ulasan

4 Ulasan