Ticker

6/recent/ticker-posts

Tambah GooglePlus Followers Badge untuk Blogger

Menambah Google Plus widget pada laman web anda membantu anda memandu lebih ramai pelawat ke  Google Plus anda, dan seterusnya meningkatkan pengikut untuk kesan jangka panjang. Google menyediakan pelbagai alat dan sumber untuk mewujudkan dan menambah Google Plus widget ke laman web anda. Google Plus Badge adalah widget blogger biasa digunakan pada laman web mereka. Google Plus baru sahaja dikemaskini Badges mereka, menjadikan mereka lebih fleksibel, ciri-kaya, dan mudah untuk dilaksanakan. Dalam catatan ini, kita akan bercakap tentang bagaimana untuk menambah Google Plus Badges ke Blogger.


Jenis badges

 Google Plus Profil, Pages, dan Komuniti semuanya berbeza, terdapat lencana berasingan bagi setiap jenis .

Lencana untuk Profil Google Plus adalah untuk profil individu . Mereka membolehkan pengguna dengan mudah mencari anda di Google dan menambah anda ke kalangan terus dari laman web anda. Lihat contoh di bawah.

Bagi halaman Google Plus adalah untuk halaman jenama di Google Plus, dan mereka termasuk ciri-ciri lencana profil dan menambah beberapa fungsi tambahan. Mereka membantu Google menyatukan +1 dari laman web anda dan halaman Google+ anda, dan membuat laman web anda layak untuk Google+ Direct Connect. Lihat di bawah untuk contoh.Lencana untuk masyarakat membantu orang mencari komuniti anda dan melibatkan diri dengan pengguna lain pada topik yang mereka dapati menarik.


Bagaimana untuk membuat ?

Penciptaan Badge adalah benar-benar mudah. Hanya ikut langkah-langkah mudah yang diberikan di bawah untuk mencipta lencana anda sendiri.

Langkah 1 : Lawati Google+ halaman penciptaan Badge untuk memulakan
                    (pastikan anda sudah log in)

Langkah 2: Pilih profil , halaman atau masyarakat anda mahu mencipta badges ( Lihat imej di bawah)Untuk URL, anda boleh masukkan URL sama ada profil lama anda, atau URL baru adat yang Google Plus kini membolehkan anda buat. Untuk URL  , anda boleh masukkan URL Plus Google ( plus.google.com / + nikzhafran ), atau Google URL mudah (google.com / + nikzhafran ). Tetapi pastikan anda memasukkan 'http://' sebahagian juga. Sebagai contoh, http://google.com/+nikzhafran .

Langkah 3 : Untuk Ciri-ciri , pilih pilihan ' Badge '

Langkah 4 : Pilih sama ada anda mahu susun atur potret atau susun atur landskap. A susun atur potret membentangkan semua elemen-elemen (imej , butang dan lain-lain ) dalam format menegak - dari atas ke bawah. Sebaliknya , susun atur landskap memaparkan unsur-unsur dalam fesyen mendatar. Lihat di bawah bagi contoh.

Contoh susun atur potretContoh susun atur landskapLangkah 5 ; Pilih saiz lencana . 300 piksel lebar adalah standard bagi kebanyakan sidebars

Langkah 6 : Dapatkan kod. Anda boleh melihat kod yang dijana hak di bawah preview badge.


Sekarang tampal kod ini di mana-mana yang anda mahu di dalam blog Blogger anda (atau mana-mana blog atau laman web untuk perkara itu ). Anda boleh melihat badges yang dipaparkan, bersama-sama dengan semua butang bekerja dengan sempurna . Jika anda menghadapi masalah, atau jika a tidak akan muncul untuk sebab-sebab tertentu , hanya berasa bebas untuk meminta kami , dan kami akan gembira untuk membantu.  :)

Catat Ulasan

1 Ulasan