Ticker

6/recent/ticker-posts

Bagaimana Muatkan Video Facebook di Laman Web Anda atau Blog Post


Pemasaran Video adalah masa depan pemasaran kandungan, dan seseorang itu perlu mengintegrasikan ke pelbagai tempat. Apabila pernah saya membuat video baru, saya berkongsi di platform sosial pelbagai termasuk Youtube, laman Facebook dan Google plus. Sekarang, apabila pernah saya menulis artikel berkaitan di blog saya atau mana-mana laman web lain, saya menggunakan video mereka dan meletakkan ia dalam blog post. Khas, ia adalah satu idea yang hebat jika anda terus meletakkan video Facebook di blog anda kerana ia memberi satu lagi cara untuk memasarkan video dan profil Facebook anda dan halaman anda.

Masa dulu, kita perlu bautkan kode tersendiri untuk letakkan video dari Facebook pada halaman, tetapi kini Facebook telah memperkemas proses dan memudahkan sesiapa sahaja untuk berkongsi video dari Facebook di web-page mereka. Khas jika anda menggunakan WordPress, ia akan menjadi sangat mudah untuk anda menambah sebarang video Facebook atau paparkan dalam blog post anda. Di sini saya berkongsi dua petua cepat yang akan membantu anda untuk menambah apa-apa video dari Facebook ke Web-halaman anda. Bergantung kepada apa yang platform blog yang anda gunakan.


Menerapkan video Facebook di laman web anda

Satu think penting yang anda harus ingat sebelum menambah video Fb di laman web anda adalah: Privasi pos harus ditetapkan sebagai awam. Sekarang, semua yang anda perlu lakukan adalah mendapatkan URL catatan perkongsian dan hanya salinan tampal URL dalam post blog (WordPress sahaja). Bagi pengguna yang tidak WordPress, anda perlu menggunakan kaedah yang kedua. Tetapi pertama membolehkan lihat bagaimana anda boleh menggunakan kaedah yang pertama dalam dua bahagian:

Menambah video:

Jadi anda ingin berkongsi video yang menakjubkan dan anda ingin berkongsi dengan pembaca anda di laman web anda. Berikut adalah apa yang anda boleh lakukan, pergi ke video yang anda inginkan  dan klik pada pilihan di bahagian options video dan embed post. Lihat screenshot untuk pemahaman yang lebih baik:Ini akan membawa kod embed yang anda perlu copy dan paste di laman web anda. Anda juga boleh menyesuaikan lebar video untuk  laman web anda.Benamkan Fb Video Cara Embed Video Facebook di Laman Web Anda atau Blog Post
Itu sahaja, dan di bawah anda boleh lihat hasil selepas menampal kod di laman web anda (Nota: Anda perlu menambah kod di dalam HTML ).


Ini yang ke-2 adalah juga berguna untuk mempromosikan laman anda sendiri atau profil peribadi. Apa yang anda perlu lakukan adalah, klik pada butang  video dan berkongsi pada profil Facebook anda atau laman Fan.

Sekarang, klik halaman di masa pos telah, atau klik butang tepi dan pergi bawah klik Embed post . Sebagai contoh, ini adalah URL status saya seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah dan saya telah disalin dan ditampal ia bawah untuk memuatkan video Facebook bersama-sama dengan po.
https://www.facebook.com/photo.php?v=853608614666551
Itu sahaja dan sekarang anda telah belajar menerapkan video Facebook di web-page anda. Saya juga akan melakukan tutorial video pada yang sama tidak lama lagi, anda boleh melanggan saluran Youtube saya untuk diberitahu untuk yang sama. Buat masa ini, jika anda mencari tutorial ini berguna, jangan mempertimbangkan berkongsi pos ini di Facebook dan Twitter. Ada soalan? Jangan ragu untuk bertanya melalui komen.

Catat Ulasan

2 Ulasan