Ticker

6/recent/ticker-posts

Jadikan Persembahan Lebih Menarik Dengan Prezi
Abe Nik lama sudah tidak mengeluarkan artikel kerana sibuk dengan presentation Latihan industri dan presentation yang lain kerana saya last sem abis Diploma dan tunggu graduate pada bulan 10 ini . Saya ingin menerangkan satu software untuk persembahan anda lebih menarik berbanding kebiasaannya kita lakukan menggunakan aplikasi seperti PowerPoint.Saya selalu mengunakan sofware ini apabila ingin melakukan persembahan dan pensyarah saya sendiri terkejut dan tertarik dengan persembahan saya.

Melalui Prezi, ia memberikan nafas baru kepada persembahan, dimana ia menigntegrasikan pelbagai efek dan animasi, serta menyokong fungsi zoom padanya, membolehkan sesuatu persembahan itu lebih menarik dan mendapat tumpuan ramai. Seperti semua sedia maklum, memastikan fail persembahan itu menarik merupakan salah satu perkara dalam menarik para penonton melihat persembahan anda, selain daripada gaya dan persembahan. Aplikasi ini amatlah mudah dan tidak susah untuk semua orang menggunakanya.


Prezi membolehkan anda untuk meletakkan penekanan pada pentingnya point dan menunjukkan hubungan antara idea - idea yang anda sampaikan pada sebuah aplikasi yang luas . Dengan demikian penonton akan lebih mudah menangkap mesej anda .Disamping itu dengan prezi Anda juga boleh melakukan hal - hal menarik seperti zoom in dan zoom out , membuat gerakan , embed video dan melakukan hal - hal yang sebelumnya tidak mungkin anda lakukan tanpa kepakaran reka bentuk .

Catat Ulasan

0 Ulasan