Ticker

6/recent/ticker-posts

Bagaimana untuk Tambah Sokongan HTTPS untuk Keselamatan Blogger andaKeselamatan sentiasa menjadi isu untuk pengguna yang mempunyai blog di domain Blogspot dan mereka tidak boleh menambah lapisan tambahan keselamatan seperti HTTPS pada blog yang lapang mereka. Bahawa isu keselamatan sentiasa menyekat mereka daripada bermula dengan e-dagang atau apa-apa yang melibatkan transaksi atau data dan keperluan keselamatan tambahan. Tetapi, kini ada berita baik untuk semua blogger yang menjalankan blog di domain blogspot kerana mereka kini boleh menambah sokongan HTTPS ke blog Blogspot mereka. Ia bermakna kini anda boleh dengan mudah menyulitkan blog anda dan memastikan keselamatan lengkap blog anda. Dalam artikel ini, kami dikehendaki-Nya bagaimana anda bagaimana untuk menambah sokongan HTTPS untuk mendapatkan blog Blogger anda.

Kebaikan Securing Blogger Blog dengan HTTPS.

Oleh itu, anda semua tahu tentang HTTPS yang ia menambah keselamatan tambahan untuk blog anda dengan menyelitkan ia. Kebanyakannya syarikat hosting menyediakan  perkhidmatan untuk menambahnya dengan domain anda; https://www.belajarblogs.com/. Dan sudah tentu, mereka akan mengenakan caj untuk menyediakan perkhidmatan itu.

Blogger menyediakan  keselamatan secara percuma, tetapi hanya untuk blog blogspot. Jadi, anda boleh menikmati keselamatan menggerunkan untuk blog anda secara percuma. Dan, ia akan membiarkan anda memulakan setiap jenis e-dagang atau data perkhidmatan di blog percuma anda.

Contoh : https://http://bisnesauralife2u.blogspot.my/

Bagaimana untuk Tambah sokongan HTTPS untuk blog Blogger anda

Sekarang di sini adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti untuk menambah sokongan HTTPS ke blog blogger anda. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk mendapatkannya untuk blog anda.

Awas: Anda tidak akan dapat menikmati perkhidmatan ini pada custom domain anda.


  • Pertama sekali, Sign in ke Blogger anda dan klik a. Sekarang Klik pada Setting daripada bar sisi dan pergi ke Basic.
  •  Mencari Tetapan HTTPS, dan klik pada anak panah ke bawah dan pilih YES.
Sekarang perubahan akan disimpan secara automatik. Tahniah, blog anda kini salam persekitaran keselamatan yang tinggi terbaik untuk laman web menjalankan perniagaan atau blog.


Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

    BalasPadam