Ticker

6/recent/ticker-posts

Semak keputusan MUET Sesi MAC 2016


Result  MUET bagi Sesi Mac 2016 dah keluar ,pejam celik tengok dah keluar result memang tidak disangka.Bila check alhamduliah keputusan memuaskan dan gembira rasa. Abe Nik practice masa nak dekat periksa memang debarlah jugak dan kebetulan pulak masa amik MUET nie masa tengah praktikal dekat Sabah memang sibuk dan tidak ada masa nak study sangat hu3.Lepas nie Ada rezeki nak sambung belajar kat UNIKL.

Semakan Keputusan MUET bagi Sesi Mac 2016 Online

Dibawah ini ada cara-cara buat semakan keputusan MUET sesi Mac 2016 melalui online dan khidmat SMS :-

1) Semakan online

Semakan keputusan MUET secara online boleh di pergi ke http://webmpm.mpm.edu.my/muet_result/
Semakan mulai 5 Mei 2016 (Khamis)
Apa yang perlu anda buat masukkan No Kad Pengenalan Anda.2) Semakan melalui SMS

Semak melalui SMS
Taip MUET (jarak) RESULT (jarak) No. K/P dan hantar ke 15888Rayuan Semakan Semula Keputusan MUET 

Calon boleh membuat rayuan penyemakan semula keputusan ujian MUET.

  • Caj bagi rayuan menyemak semula keputusan ujian MUET ialah RM70.00
  • Tarikh tutup rayuan semak semula ini ialah seminggu selepas tarikh keputusan ujian MUET diumumkan. 
  • Pemohon hendaklah melengkapkan borang  Rayuan Penyemakan Semula Keputusan (MUET/PS1) yang dapat diperoleh dan dicetak daripada portal Majlis Peperiksaan Malaysia dan hendaklah dihantar ke Majlis Peperiksaan Malaysia (u.p. Setiausaha Bahagian Pengendalian STPM dan MUET). Maklumat lanjut tentang rayuan penyemakan semula keputusan ujian MUET dapat diperoleh melalui portal MPM www.mpm.edu.my.
Catat Ulasan

5 Ulasan

  1. saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

    BalasPadam