Ticker

6/recent/ticker-posts

Bina Bengkel Kereta
Dua minggu lepas Ayah sedara Abe Nik nak pindah ke tapak bengkel baru yang luas daripada yang lama jadi diorang ingin mengajak saya dan adik saya untuk membantu mereka . Buat bengekel bukan senang memang rumit  tapi bagi yang dah biasa memang cantiklah diorang buat.Abe Nik cuma membantu pak sedara saya membuat bengkel baru  sambil belajar sikit-sikit. Walaupun buat kerja sikit2 dan bantu sekurang-kurangnya tidaklah kena tipu bila nak suruh orang buat rumah sendiri akan datang dan kebiasa banyak menipu supaya kos barang dpt dikurangkan dan diorang senang menipu kita lagi-lagi kita langsung tidak mengetahui bab membuat rumah nie.


Bahagian Dapur


Gaul Simen
Masa nielah letih sekali sebab tidak menggunakan mesin hanyalah guna manual (tenaga) untuk mengaulnya supaya sebati.

Simen dinding
Yang ini memang diorang baut dan saya masih tidak pandai buat lagi.

Welding
Ini ayah saya memang kalau bab welding boleh buat. tiang besi ini kat depan bengekl nanti boleh repair kereta dalam garaj.


Sekarang hampir siap dan bulan puasa cuma buat sikit-sikit dan penat berhenti.

Catat Ulasan

3 Ulasan

  1. wah bestnya buat bengkel sendiri

    BalasPadam
  2. saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

    BalasPadam