Ahad, Oktober 13, 2019

Subcribe Maxis Home Fibre




Bulan lepas ada pergi maxis lepas tu bincanglah ngan diorang macam mana pelan Maxis Home Fiber. Apa yang aq berminat ialah telefon pon unlimeted walalupon kita keluar dari rumah. Tu aq subscribe paling murah dalam 89 dan speed 30mbps. Aq dari Telco lain nak ke Maxis amik masa jugak dalam2 hari dan telco yang lama anda boleh guna sehingga dia sahkan anda untuk penukaran telco.



Maxis Home Fiber lambat lagi dalam 2 minggu jugak sebab aq mintak install pada weekend sebab weekday kerja. Diorang datang dan tengok keadaan rumah untuk pemasangan. Rumah aq Lot kedai dan di tingkat 2. Kalau ikutkan pemasangan free tapi aq punya rumah tidak boleh ikut standard ppemasangan sebab kebiasan rumah macam di kondo ada wayar senang sikit masuk ke dalam rumah atau rumah teres. Pembayaran bagi aq mahal dalam RM300, aq pon tanya lagi orang maxis untuk pengesahan supaya tidaklah kena tipu. Tapi tulah terkejut jugak RM300 sebab aritue dia cakap free pemasangan.

Untuk relocate tiada charge yang akan dikenakan cuma tengok rumah kalau ikut standart pemasangan tidak perlu bayar apa-apa tapi bila bukan standart dia akan minta pembayaran.





Tapi apa pon aq berpuaslah dengan internet dia memang betul2 30mbps dan ping pon rendah giler dari biasa.

0 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...