Ticker

6/recent/ticker-posts

Bagaimana untuk mendengar mesej audio WhatsApp diam-diam tanpa earphoneApabila anda berada dalam mesyuarat atau dalam keadaan di mana anda sepatutnya menumpukan perhatian dan tiba-tiba seorang sahabat menghantar satu fail audio pada WhatsApp. Jika anda tertekan mesti akan bunyi kuat melalui speaker.

 Walau bagaimanapun, tidak ramai yang tahu bahawa WhatsApp mempunyai ciri untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku. Dan tidak ada nama untuk ciri ini dan anda juga tidak perlu mengemas kini WhatsApp anda. Ambil perhatian bahawa WhatsApp ini hanya berfungsi untuk fail audio dan bukan untuk video.

Pada masa yang lain anda menerima fail audio di WhatsApp, andaaa tidaaak perlu mengunakan earphone, hanya ambil telefon anda dan letakkan di mana-mana telinga anda setelah tekan butang main, seolah-olah anda sedang dalam panggilan.

Apabila anda mengangkat telefon selepas tekan butang mainan pada fail audio WhatsApp dan letakkan peranti itu di telinga anda, fail audio akan dimainkan melalui lubang suara telefon pintar anda dan bukan speaker. Semua ini tanpa menjejaskan privasi apabila anda tidak mempunyai earphone. Ciri ini telah ada di WhatsApp untuk beberapa waktu sekarang tetapi sangat sedikit pengguna yang menyedarinya.

Baru-baru ini, WhatsApp telah melancarkan ciri untuk membuat komunikasi melalui fail audio lebih mudah. Kini anda tidak perlu memegang butang mic untuk merekodkan mesej lengkap. Anda hanya perlu tarik butang rakaman dan seret ke atas. Sebaik sahaja selesai, anda akan melihat ikon kunci pada skrin dan rakaman bermula. Sebaik sahaja anda selesai dengan rakaman, anda boleh menekan butang hantar dan mesej suara akan dihantar.

Catat Ulasan

0 Ulasan