Ticker

6/recent/ticker-posts

Bagaimana Lock Setiap Profil Netflix Anda Dengan PIN

Netflix, salah satu platform onnline streaming paling terkenal, telah melancarkan satu ciri baru yang membolehkan pengguna mengunci profil masing-masing dengan PIN. Syarikat itu juga telah melancarkan ciri kawalan ibu bapa baru yang akan membolehkan pengguna menapis kandungan untuk anak-anak mereka. Pengguna akan mendapat kebebasan sepenuhnya untuk menghapuskan keseluruhan tajuk dari Netflix mengikut keutamaan mereka.

Ciri baru untuk melindungi profil Netflix anda dengan PIN akan berguna bagi mereka yang berkongsi langganan mereka dengan rakan dan keluarga dan tidak mahu orang lain usik profil mereka.


Bagaimana Mengunci Profil Netflix Anda Dengan PIN?

1)  Log in ke Netflix anda melalui browser dan pilih akaun anda


2)  Klik pada bahagian butiran akaun di penjuru kanan sebelah atas skrin

4)  Klik pada 'Account' dan kemudian pergi ke bahagian 'Profiles and Parental Controls'

4)  Anda boleh set PIN pada Profile Lock


5)  Sebaik sahaja anda menetapkan pin, tiada siapa yang boleh mengakses akaun anda tanpa memasukkan PINTambahan yang paling penting dalam ciri kawalan ibu bapa adalah keupayaan untuk menghapuskan tajuk sepenuhnya. Sebagai contoh, jika pengguna menandakan siri web seperti Game Of Thrones sebagai tidak sesuai, ia tidak akan muncul pada akaun tertentu itu. Ciri kawalan ibu bapa akan tersedia untuk seksyen umum dan bahagian anak-anak.

Ciri Kawalan Ibu Bapa Netflix

Penapis G-Rating
Pengguna juga boleh menetapkan penapis berdasarkan rating Penonton Umum atau penarafan G. Di bawah penapis G-rating, tajuk filem dan siri web dapat ditapis berdasarkan penilaian kematangan di negara tertentu.

Kemas kini utama lain
Pembaharuan utama lain untuk ciri kawalan ibu bapa Netflix termasuk disable autoplay pada rancangan TV di profil kanak-kanak untuk menyekat masa tontonan, mengkaji sejarah tontonan akaun kanak-kanak supaya anda boleh menyimpan pemeriksaan pada apa yang anak anda menonton.

Catat Ulasan

0 Ulasan