Ticker

6/recent/ticker-posts

Apple melancarkan MagSafe Battery Pack untuk iPhoneApple telah mengumumkan aksesori baru untuk siri iPhone 12. Syarikat itu telah melancarkan MagSafe Battery Packe baru - aksesori yang terdapat dalam bentuk pek bateri tanpa wayar.

HargaPek Bateri MagSafe akan tersedia di Kedai Dalam Talian Apple. Walau bagaimanapun, di Apple Online Store Bateri MagSafe dijual pada harga RM 479.00. Di AS, aksesori itu akan mula dijual mulai 19 Julai

Bagaimana ia berfungsi

Seperti pengecas MagSafe, pMagSafe Battery Pack melekat secara magnetis di bahagian belakang mini iPhone 12, iPhone 12, iPhone 12 Pro dan iPhone 12 Pro Max. Ini dimaksudkan untuk memberi pengguna bateri tambahan pada saat diperlukan. Pek bateri boleh dicas dengan kabel Lightning yang disertakan dengan iPhone.

Di laman webnya, Apple mengatakan, “MagSafe Battery Pack dapat mengecas lebih pantas jika sekalikan dengan  charger  27W atau lebih tinggi. Magsafe Battery pack cas sehingga 15W". Apple mengesyorkan untuk mengecas MagSafe Battery Pack menggunakan 20W atau lebih tinggi.

Apple juga menyatakan bahawa MagSafe Battery Pack senang dan kecil. Reka bentuknya yang ringkas menjadikan pengecasan untuk kemana-mana itu mudah. Jika anda membeli MagSafe Battery Pack, Apple menjelaskan bahawa anda tidak akan mendapat lighting cable dan adapter.

Hingga kini, pek bateri tanpa wayar pihak ketiga sudah tersedia di pasaran. Pengecas MagSafe sendiri berharga sekitar RM 479.00 dan diperkenalkan oleh Apple pada Oktober 2020.

Catat Ulasan

0 Ulasan