Ticker

6/recent/ticker-posts

Cara menggunakan Google Meet

Google Meet adalah perkhidmatan persidangan video percuma yang membolehkan pengguna menambahkan sehingga 100 peserta dengan had masa 60 minit. Ia juga memberikan ciri seperti perkongsian skrin secara percuma.

Google Meet tersedia di peranti iOS dan Android sehingga pengguna dapat melakukan panggilan video mereka di mana saja. Ini adalah salah satu pesaing terbesar perkhidmatan persidangan video Zoom.


Dibawah saya memberi cara anda boleh menggunakan Google Meet-

Pastikan anda masuk ke akaun Google anda di Google Chrome atau Safari.

Catatan: Google Meet tidak berfungsi pada browser lain selain dari dua yang disebutkan di atas.


1. Buka Google Meet

    Buka meet.google.com pada browser anda.2. Klik pada new meeting

Klik pada butang new meeting jika anda adalah tuan rumah mesyuarat dan ingin memulakan mesyuarat dan pilih salah satu daripada tiga pilihan-

  • Create a meeting for later
  • Start an instant meeting
  • Schedule in Google Calendar

Create a meeting for later

Sekiranya anda ingin membuat mesyuarat untuk last minute punya, klik pada buat mesyuarat untuk later dan kemudian salin butiran mesyuarat dan hantarkan kepada orang yang anda ingin menghadiri mesyuarat tersebut.


Start an instant meeting

Klik untuk memulakan mesyuarat segera untuk memulakan mesyuarat anda dengan segera.


Schedule in Google Calendar

Sekiranya mesyuarat anda tidak dalam beberapa hari, anda boleh menjadualkan perjumpaan di kalendar google anda yang kemudian akan menghantar jemputan dan menandakan kalendar orang-orang yang anda tambahkan ke jadual kalendar Google anda.
Sertai mesyuarat yang ada

Sekiranya anda dijemput menghadiri perjumpaan orang lain, maka anda boleh memasukkan kod mesyuarat di ruang yang diberikan di laman utama dan klik bergabung.

Catat Ulasan

0 Ulasan