Ticker

6/recent/ticker-posts

Bagaimana untuk screenshot pada Apple Watch

 


Apple Watch sudah pasti salah satu jam tangan pintar paling popular di seluruh dunia. Yang boleh dipakai adalah seperti versi iPhone yang lebih kecil. Ia boleh melakukan semua fungsi asas yang boleh dilakukan oleh telefon pintar seperti membuat panggilan, menghantar mesej, memainkan muzik, melayari internet dan beberapa ciri lain. Tetapi adakah anda tahu bahawa anda juga boleh screenshot pada Apple Watch anda.

Mengambil screenshot adalah proses yang agak mudah pada iPhone. Anda hanya perlu menekan dua butang secara serentak atau anda juga boleh menangkap tangkapan skrin dengan hanya tap pada belakang phone. Begitu juga, anda juga boleh menyimpan screenshot daripada Apple Watch anda tetapi anda perluaktifkan ciri tersebut terlebih dahulu. Jika anda ingin mengetahui cara mengaktifkan pada Apple Watch anda, anda boleh mengikuti langkah ini.

1.    Buka  Watch App pada Apple iPhone anda.
2.    Klik My Watch tab pada bahagian bawah di bahagian kiri sekali.

3.    Klik General


4.    Scroll kebawah dan aktifkan Enable Screenshot.5.    Setelah anda mengaktifkan ciri tersebut, anda boleh mengambil screenshot pada Apple Watch anda dengan mengklik butang Digital Crown dan butang sisi pada masa yang sama.

Selepas anda menangkap tangkapan skrin pada Apple Watch anda, anda boleh menemuinya dalam folder screenshot iPhone anda. 

Catat Ulasan

0 Ulasan